معرفی انواع پروفیل‌ های ساختمانی

معرفی انواع پروفیل‌ های ساختمانی

پروفیل ساختمان یکی از محصولات فولاد است. این محصولات، انواع مختلفی دارند و برای کاربردهای مختلف استفاده می‌شوند. پروفیل‌ها، مقاطع فولادی توخالی هستند و به شکل‌های گوناگون دایره، مستطیل، مربع و جعبه‌ای تولید می‌شوند. نوعی از آنها برای تولید درب و پنجره استفاده می‌شوند و نوع دیگر برای اینکه به سازه‌ها استحکام کافی ببخشند. ما در مطلب امروز قصد داریم بررسی کنیم چند نوع پروفیل ساختمانی داریم و انواع این پروفیل‌ها را خدمت شما معرفی کنیم؛ پس تا انتهای مطلب امروز، همراه ما باشید تا به اطلاعات کامل‌تری در مورد آن ها دست یابید.‌

انواع پروفیل

انواع پروفیل و کاربرد آنها در ساختمان

پروفیل ساختمان در انواع مختلفی تولید و عرضه می‌شود. انواع پروفیل و کاربرد آنها در ساختمان عبارت است از:

پروفیل های باز

این پروفیل‌ها به دلیل شکل ظاهری خود به پروفیل باز معروف شده‌اند. مقاطعی نظیر تیرآهن، تسمه، میلگرد، چهارپهلو، هاش، ناودانی و نبشی از پروفیل های باز محسوب می‌شوند.

پروفیل های بسته

دلیل نامگذاری این پروفیل‌ها هم به دلیل شکل ظاهریشان است. پروفیل UPVC، پروفیل کرکره برقی، پروفیل درب و پنجره و انواع پروفیل لوله و قوطی از این دسته به شما  می‌آیند.

پروفیل به شکل L

این نوع از مقاطع فولادی به شکل L هستند و چون مقاومت بسیار بالایی دارند در قسمت‌های مختلف ساختمان استفاده می‌شوند. این پروفیل‌ها در سه نوع کلی وجود دارند.

تیرآهن IPB

این مصالح در سه مدل سبک، متوسط و سنگین تولید می‌شوند. تفاوت آنها با تیرآهن‌های دیگر این است که دارای بالی بوده و از آن برای محکم کردن ستون سازه بهره می‌برند.

برای خرید تیرآهن کلیک کنید

تیرآهن IPB

تیرآهن INP

تیرآهن INP از پرکاربردترین تیرآهن‌های بازار محسوب می‌شود و برای افزایش مقاومت و استحکام ستون‌ها از آن استفاده می‌کنند. بال این نوع از تیرآهن‌ها شیب دار است. این تیرآهن‌ها را به صورت تکی استفاده نمی‌کنند و به صورت مرکب کاربرد دارد‌. لازم به ذکر است که این مصالح برای اتصالات پیچی یا پرچی مناسب نیستند.

تیرآهن IPE

این تیرآهن‌ها که بال پهنی دارند برای اتصالات پیچی یا پرچی گزینه مناسبی هستند.

پروفیل سپری T

از پروفیل سپری T در ساخت سازه‌های فولادی، خرپا، سقف‌های شیروانی و ساخت انواع درب و پنجره استفاده می‌شود. یکی از معایب این پروفیل‌ها، مقاومت خمشی بسیار پایین آنها است.

پروفیل Z

این پروفیل‌ها با علامت Z مشخص می‌شوند علاوه بر ساختمان سازی در کشتی سازی و ساخت سقف‌های شیروانی هم از آن استفاده می‌شود.

پروفیل آب‌ رو

استفاده از این مقاطع فولادی مانع از نفوذ آب و رطوبت به داخل سازه می‌شود. این پروفیل‌ها در ساخت سازه‌هایی که  در معرض بارش برف، باران و رطوبت زیاد قرار دارند، استفاده می‌شوند. چون در تولید بیشتر این پروفیل‌ها از ورق‌های گالوانیزه استفاده می‌کنند احتمال خوردگی و پوسیدگی در آنها بسیار پایین است.

پروفیل تسمه

این مقاطع فولادی کمتر از 160 میلی‌متر عرض دارند و  علامت اختصاری آنها PL است.

پروفیل نبشی L

پروفیل نبشی L از پروفیل‌های ساختمانی محسوب می‌شوند که در  ضخامت‌ و اندازه بال‌ها، متفاوت هستند و مشتریان با توجه به نیاز، اندازه و ضخامت مناسب را انتخاب می‌کنند.

پروفیل ناودانی

این  پروفیل‌ها در دو نوع ساده و مشبک موجود است. جنس این مصالح، متفاوت بوده و از آلومینیوم، استیل، فولاد یا ورق‌های گالوانیزه در تولید آنها استفاده می‌شود‌. از آن در ساخت چهارچوب در و پنجره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پروفیل ناودانی

میلگرد

میلگردها در دو شکل آجد‌ار و بدون آج تولید می‌شوند. برای ساخت آنها از خاموت، سنجاقک و رکابی کمک می‌گیرند. میلگرد از لحاظ ضخامت، متفاوت هستند و با توجه به نیاز از ضخامت‌های متفاوت استفاده می‌شود تا استحکام سازه را افزایش دهند.

برای خرید میلگرد کلیک کنید

قوطی پروفیل

مصالحی وجود دارند که به شکل مربع یا مستطیل هستند و به آنها قوطی پروفیل می‌گویند. از انواع آنها می‌توان قوطی مبلی، قوطی گالوانیزه و قوطی ستونی را نام برد. از کاربردهای مهم قوطی پروفیل، استحکام بخشیدن به ستون‌ها است.

ویژگی‌های انواع پروفیل ساختمان

چون در صنعت ساختمان سازی، انعطاف و شکل پذیری مصالح ساختمانی از اهمیت زیادی برخوردار است لازم است از پروفیل‌های مناسب استفاده شود. پروفیل‌هایی که در ساختمان سازی استفاده می‌شوند انعطاف پذیری بسیار بالایی دارند و می‌توانند به خوبی این نیاز را برطرف کنند. همانگونه که در مطلب بالا ذکر شد؛ هر کدام از انواع پروفیل‌ها در کاربردهای خاصی استفاده می‌شوند. از ویژگی‌های این پروفیل‌ها می‌توان به ضخامت زیاد و قابلیت جوش پذیری بسیار بالای آنها اشاره کرد؛ همچنین این مصالح دقت ابعادی بسیار زیادی دارند و در برابر انواع فشارهای احتمالی مقاوم هستند؛ به همین دلیل سازه‌ها را در برابر ضربه‌ها و خوردگی‌ها مقاوم می‌کند.

کاربرد پروفیل ساختمانی

پروفیل‌های ساختمانی بسته به انواع آنها کاربردهای زیادی دارند. این پروفیل‌ها با توجه به جنسی که دارند برای قسمت‌های مختلف ساختمان کاربرد دارند. از مهم‌ترین کاربردهای پروفیل ساختمانی عبارتند از:

  • این پروفیل‌ها به قسمت‌های مختلف ساختمان و سازه‌های فولادی استحکام می‌بخشند.
  • این مصالح فولادی برای ساخت انواع چارچوب‌ها برای درب و پنجره کاربرد دارند.
  • این مقاطع فولادی، سقف سوله‌ها یا سازه‌های دیگر را پوشش دهی و مستحکم می‌کنند.
  • به وسیله آنها چارچوب‌های بزرگ فلزی یا فولادی را می‌سازند.

به نقل از مدیران آهن

یکی از جاهایی که پروفیل بیشترین کاربرد را دارد، صنعت ساختمان سازی است؛ معمولاً پروفیل های ساختمانی از ورق‌های باضخامت کم ساخته می‌شوند و به دلیل مزیت‌های بی‌شمار از جمله: تنوع در ابعاد و فرم‌دهی بالا، محبوبیت فراوانی دارند.

کاربرد پروفیل ساختمانی

سخن پایانی

امروزه پروفیل‌های ساختمانی برای استحکام بخشیدن به قسمت‌های مختلف ساختمان یا برای تولید درب و پنجره استفاده می‌شود. همان گونه که ذکر کردیم این پروفیل‌ها انواع مختلفی دارند و لوله‌های توخالی هستند که به شکل‌های مختلف تولید و عرضه می‌‌شوند. ما در مطلب امروز در مورد اینکه چند پروفیل ساختمانی داریم مطالبی بیان کردیم. اگر با سوال یا ابهامی در مورد پروفیل‌ها مواجه هستید می‌توانید با مراجعه به سایت آترین فولاد مهر سوالات یا ابهامات خود را با کارشناسان در میان بگذارید. آنها در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ می‌دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.

پیمایش به بالا