میلگرد حرارتی نوعی دیگر از میلگردهای است که امروزه کاربرد فراوانی در سازههای بتنی دارد و جزء اصلیترین اجزای سقف شناخته میشود. اما همین میلگرد حرارتی یک سری مشکلات دیگری هم دارند که در این مقاله با این نوع مشکلات و نحوه اجرایی میلگرد حرارتی آشنا میشویم. پس با ما همراه باشید.
معرفی میلگرد حرارتی
میلگرد حرارتی نوعی دیگر از میلگردهای است که از استحکام کششی بسیار بالایی نسبت به دیگر انواع میلگردها برخوردار است؛ به همین دلیل است که این نوع محصول امروزه گزینه بهتری برای جلوگیری از ترک خوردن بتن است. میلگرد حرارتی همانطور که در بالا اشاره کردیم در ساختمان سازی هم جزء پرکاربردترین مصالح است که انواع مختلفی دارد.
* برای اطلاع از قیمت انواع میلگرد وارد شوید *
انواع میلگرد حرارتی
میلگردهای حرارتی که این روزها از سوی شرکتها در اندازههای مختلفی تولید میشود انواع مختلفی دارد که رایج ترین آن میلگرد حرارتی دارای قطر 4 و 5 میلی متری هستند. که در زیر به انواعی از میلگرد حرارتی اشاره کردهایم:
- میلگرد حرارتی در سقف تیرچه بلوک
- میلگرد حرارتی در سقف کرومیت
- میلگرد حرارتی در سقف تیرچه یونولیت
- میلگرد حرارتی در سقف عرشه فولادی
- میلگرد حرارتی سقف کامپوزیت
- میلگرد حرارتی در فونداسیون
اما ممکن است سوالی مانند آیا میلگردهای حرارتی از نظر کاربرد با یکدیگر تفاوت دارند یا خیر؟ برای شما پیش بیاید اما در جواب باید بگویم میلگرد حرارتی از نظر کاربرد با یکدیگر بسیار شبیه به هم هستند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
میلگرد حرارتی در سقف تیرچه بلوک
از میلگردهای حرارتی در سقف تیرچه بلوک به دلیل ترک خوردن بتن در اثر انبساط و انقباض ناشی از گرما استفاده میشود. میلگردهای حرارتی معمولاً از فولاد ساخته می شوند و به صورت شبکه ای در بالای تیرچه ها قرار می گیرند. میلگردهای حرارتی با قرار دادن یک تنش کششی در بتن، از ترک خوردن آن جلوگیری می کنند.
دسته بندی مرتبط: میلگرد کلاف ساده | میلگرد کلاف آجدار
میلگرد حرارتی در سقف کرومیت
میلگرد حرارتی در سقف کرومیت، نوعی از میلگرد است که برای جلوگیری از ترک خوردن بتن در اثر تغییرات دما استفاده می شود. این میلگردها معمولاً از فولاد ساخته می شوند و دارای سطحی آجدار هستند که به آن ها کمک می کند تا به بتن بچسبند.
میلگرد حرارتی در سقف تیرچه یونولیت
میلگرد حرارتی در سقف تیرچه یونولیت یک عنصر مهم در طراحی و ساخت ساختمان ها است. این میلگردها به محافظت از بتن در برابر ترک خوردن کمک می کنند و به افزایش عمر مفید ساختمان کمک می کنند.
اما یک سری مزایایی به هنگام استفاده از میلگردهای حرارتی در سقف تیرچه یونولیت وجود دارد که در اینجا به این مزایا اشاره کردهایم:
- جلوگیری از ترک خوردن در اثر تغییرات دما
- افزایش عمر مفید ساختمان
- بهبود مقاومت ساختمان در برابر آتش سوزی
- کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری
میلگرد حرارتی چه کاربردی دارد؟
حالا که با میلگردهای حرارتی و انواع آن آشنا شدهاید بهتر است به شما بگوییم که میلگردهای حرارتی تنها نبوده و نقش باربری هم در یک سری سازهها مانند سازههای ساختمانی نقش مهمی در افزایش استحکام سقف دارند. در زیر به انواع کاربرد میلگرد حرارتی اشاره کردهایم:
- افزایش باربری سازه
- جلوگیری از گسستگی دیافراگم سقف
- کاهش احتمال فرو ریختن سقف هنگام زلزله یا آتش سوزی است
- استفاده در کفهای بتن مسلح
- استفاده در دیوارهای بتن مسلح
اما هنگام استفاده از میلگردهای حرارتی باید به یک سری نکات توجه داشته باشید که در زیر به این نکات پرداختهایم:
- قطر میلگرد
- فاصله ما بین میلگردها
- میلگردها باید به صورت صحیح در بتن قرار گیرند.
محصولات مرتبط : قیمت میلگرد 8 | قیمت میلگرد 14 | قیمت میلگرد 16 | قیمت میلگرد 18
میلگرد حرارتی با معمولی چه تفاوتی دارد؟
میلگرد حرارتی با میلگرد معمولی تفاوتهای زیادی دارند که اگر بخواهیم به تک تک آنها بپردازیم ممکن است وقت گیری باشد ما در این مقاله سعی کردیم به بخشی از تفاوتهای میلگرد حرارتی با معمولی بپردازیم. نخستین تفاوت میلگردهای حرارتی با معمولی مربوط به درصد کربن موجود در آلیاژ آنها است.
- در صد کربن موجود در آلیاژ میلگردهای معمولی بیشتر از میلگردهای حرارتی است.
- درصد کربن موجود در آلیاژ حتی برای قابلیت جوشکاری هم اثر دارد.
- قطر این دو نوع میلگرد بسیار متفاوت است.
- این دو نوع میلگرد مواد مصرفی متفاوتی دارند.
- کاربرد این دو نوع میلگرد بسیار متفاوت است.
مزایا و معایب میلگردهای حرارتی
میلگردهای حرارتی چه مزایا و معایبی دارند؟ میلگردهای حرارتی به دلیل کاربردهای که در سازه بتنی دارند مزایا و معایب مختلفی هم دارند که در زیر به این مزایا و معایب خواهیم پرداخت:
مزایای استفاده از میلگردهای حرارتی
- افزایش مقاومت و پایداری سازههای بتنی
- جلوگیری از ترک خوردن بتن
- افزایش عمر مفید سازه
- کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری میلگردهای حرارتی
- بهبود ایمنی سازه
معایب استفاده از میلگردهای حرارتی
- افزایش هزینه ساخت و ساز
- نیاز به نیروی متخصص برای نصب
- افزایش وزن سازه
- کاهش زیبایی سازه
به این نکته توجه داشته باشید که مزایای استفاده از میلگردهای حرارتی بیشتر از معایب آن است.
نحوه اجرا میلگرد حرارتی
قدم اول برای اجرای میلگرد حرارتی سقف، ساخت آرماتور شبکهای عمود برهم است. به طور کلی دو روش برای بستن میلگرد حرارتی سقف وجود دارد. که این دو روش عبارتند از:
- ضربدری
- کراواتی
چنانچه نتوانستید از میلگردهای حرارتی در ساختمان سازی استفاده کنید میتوانید از روشهای جایگزین آن استفاده کنید، سه روش برای جایگزینی میلگرد حرارتی وجود دارد که عبارتند از:
- استفاده از بتن الیافی
- کم کردن نسبت آب به سیمان
- استفاده از فوق روان کنندهها
مشکلات میلگردهای حرارتی
میلگرد حرارتی نیز میتواند برخی از مشکلات را ایجاد کند. یکی از مشکلات این است که میتواند هزینه ساخت را افزایش دهد. مشکل دیگر این است که میتواند نصب را دشوارتر کند. علاوه بر این، میلگرد حرارتی میتواند باعث خوردگی بتن شود، به خصوص اگر در معرض رطوبت یا مواد شیمیایی باشد.
کلام پایانی
در این مقاله ما سعی کردیم شما را با میلگردهای حرارتی و کاربردهای آن و تفاوتهای آن آشنا کنیم چنانچه سوالی در این مورد دارید میتوانید با کارشناسان آترین فولاد در میان بگذارید کارشناسان به طور 24 ساعت آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.