رئیس انجمن سنگ آهن ایران گفت: برای برقراری توازن قیمتی در محصولات فولادی دولت میتواند شرکتهای بزرگ فولادی را که در تعیین قیمت و تولید 80 درصد کشور اثرگذارند مشمول تصمیمات و سیاست های بورس کند و برای شرکت های کوچک و متوسط که تعدادشان هم زیاد و پراکنده است، هیچگونه محدودیتی اعمال نکند تا شرایطی که سالهاست در بازار کشور جریان دارد، بین خودشان اجرا کنند.
مهرداد اکبریان با اشاره به عدم توازن قیمتی موجود در زنجیره فولاد افزود: این عدم توازن نیاز به موشکافی دقیق از بازار و مکانیزم عرضه و تقاضا و تعادل قیمتی دارد که آیا مکانیزم عرضه و تقاضا از شرایط برابر برخوردارند یا تابع عوامل و فاکتورهای متعدد است. اگر قیمت عرضه محصولات بالا باشد مشتری یا خریدار از واحدهایی که قیمت منصفانه دارند خوراک و مواد اولیه خود را تامین میکند و از طرفی با توجه به سیاستهای قدیمی تنظیم بازار و بورس کالا در حال حاضر میتوان گفت تعادل بازار و تعیین قیمتها به نوعی از پیش تعیین شده و یا به اصطلاح دستوری شده است و همین موضوع بستر و زمینه عدم توازن قیمت ها را فراهم کرده است .
این فعال معدنی تصریح کرد: بورس تعیین کننده قیمت محصولات فولادی است اما باید به این موضوع هم توجه داشت که بازیگردانان نظام بورس از طیفها و تشکلهای مختلف با تفکرات و منافع متفاوت تشکیل شدهاند و در تعیین قیمت محصولات فولادی بعضی از آنها علاقمندند منافع بیشتری نسبت به دیگران داشته باشند و به فراخور شرایط موجود در بورس دخالتهایشان تاثیرگذار است. افراد تاثیرگذار در بورس گاهی در نشستهای تعیین قیمت حضور بیش از اندازه دارند و در برخی مواقع اصلا شرکت نمیکنند و کالای خود را به بورس ارائه نمیدهند. عدم عرضه های مکرر طبعا اثرات عمدهای بر مکانیزم قیمتگذاری بورس کالا خواهد گذاشت که در نهایت موجب عدم توازن در قیمتگذاری است.
وی افزود: در این شرایط دولت نگران برهم خوردن نظام قیمتی بورس است، از این رو به صورت آنی ورود پیدا میکند و با اخذ تصمیمات فوری شرایط سختی را به وجود میآورد.